Kilencvennégy évesen nyugdíjba ment, majd meghalt Nagy-Britannia legidősebb bolti eladója

2017. november 21., 19:18

Szerző: Herczeg Szonja

Meghalt Nagy-Britannia legidősebb bolti eladója nem sokkal azután, hogy végleg abbahagyta a munkát – írja a The Telegraph. Reg Buttress 1981-óta dolgozott a Sainsbury-üzletlánc egyik dél-walesi boltjában. Saját bevallása szerint imádta munkáját, amelybe még 58 évesen, 1981-ben vágott bele a cégnél.

Fotó: Wales News Service

A hosszú munkaévek alatt Buttressnek több beosztása is volt, dolgozott árufeltöltőként, árazóként és vevőszolgálaton is, az illető dél-walesi város, Cwmbran lakói pedig jól ismerték és szerették. Egyszer már nyugdíjba vonult 65 évesen, de hat héttel később visszatért, azt állítva, hogy nem bír munka nélkül élni, elveszettnek érzi magát. Azóta a boltban dolgozott a szeptemberben történt végleges visszavonulásáig. Néhány héttel később hunyt el.

Buttress egyébként már tizenhárom éves kora óta dolgozott, először egy szénbányában, majd egy birminghami gyárban. A gyári munkát aztán lecserélte a boltira, amelyet nagyon megszeretett, főleg azt, hogy emberekkel találkozhat és beszélgethet. „Csodálatos érzés, amikor elmesélik az élettörténetüket” – mondta egyszer erről.