Háromféle kábítószert találtak a magyar rendszámú autót letaroló horvát BMW-s ámokfutó vérében

2019. július 16., 14:12

Szerző:

Amfetamin, diazepám és a köznyelvben ginaként ismert GHB is volt a 35 éves sofőr vérében – írja a Jutarnji List.

A horvát lap tudni véli, hogy a baleset után a sofőr csak egyetlen telefonhívást indított, az apját hívta fel, akivel sokkos állapotban közölte, hogy embereket ölt meg Sveta Helenánál. A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját közvetlenül a baleset előtt.

A rendőrségi kihallgatás során a férfi azt mondta, nem emlékszik a baleset körülményeire. 

A horvát rendőrség korábban közölte, hogy a BMW-t vezető férfi a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett lassítás nélkül, 150 kilométeres sebességgel csapódhatott bele a fizetőkapunál álló, magyar rendszámú Skodába, amelyben egy Ausztráliában edzősködő, újvidéki származású férfi, a horvát születésű nő felesége és gyermekük utazott volna nyaralni egy észak-dalmáciai szigetre, Dugi Otokra. 

A család válságos állapotban került kórházba, de már mindnyájan túl vannak az életveszélyen.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.