Ibizáról szóló vidám dallal kezdtek el bulizni a tüntető bécsiek Strache lemondásának hírére

2019. május 18., 14:29

Szerző:

A Der Standard tudósítása szerint Bécsben a Heinz-Christian Strache alkancellár lemondását kísérő demonstráción a Vengaboys „We’re Going to Ibiza” (Megyünk Ibizára) című számát kezdték el játszani – írja a hvg.hu.

Íme a melódia:

A dalválasztást az indokolja, hogy Ibizán vették fel titokban azt a videót, amelybe most a szélsőjobboldali politikus belebukott. Az alkancellár a felvételen állami tendereket ígért egy magát orosznak kiadó nőnek, ha segíti a kampányát. A volt alkancellár azt is mondta, olyan médiabirodalmat szeretne, amilyen Orbán Viktornak van.

Közben a 444 azt is megírta, hogy Strache a Népszabadság hóhérát, a rutinos Heinrich Pecinát ajánlgatta az oroszoknak közreműködőként a Kronen Zeitung megszerzésére.

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.