Holtan találtak egy koreai színészt, akit nemi erőszakkal vádoltak a #metoo kampányban

2018. március 9., 16:04

Szerző:

Nyolc ember vádolta szexuális zaklatással és nemi erőszakkal a dél-koreai színészt, Jo Min-kit, akinek jövő héten kellett volna megjelennie a rendőrségen kihallgatásra. Min-ki azonban meghalt. Élettelen testére a Korea Times szerint a saját otthonában találtak rá. 

Min-ki főként televíziós műsorokban szerepelt, de volt pár filmes munkája is. A Cseongju Egyetemen tanított, állítólag itt zaklatta tanítványait, és volt akit meg is erőszakolt közülük. A férfit múlt héten küldték el az egyetemről, miután a #metoo kampányban többen is előálltak a vádakkal.

A színész eleinte tagadott, majd február 27-én egy nyilatkozatban elnézést kért az áldozatoktól. - Minden az én hibám, engem hibáztassanak. Mélységesen sajnálom a fájdalmat amit okoztam, és állok elébe a jogi és társadalmi következményeknek.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.