Hatalmas nemzetközi botrány lett az Orbán Ráhel által eldobott kakás pelenkából, megszólalt a volt horvát miniszterelnök is

2018. augusztus 21., 17:35

Szerző:

A Nyugati Fény ma reggel lepte olvasóit egy fotókkal illusztrált hírrel, amely szerint egy magyar nő Horvátországban szemtanúja volt, amint a miniszterelnök lánya egy nejlonszatoyrba rejtett kakás pelenkát helyez el egy horvát autópálya mentén a padkán.

Fotó: Nyugati Fény

Az általunk is ismertetett cikkből kiderül, hogy vele volt férje is – a hvg.hu távolságtartó, halhatatlan  megfogalmazása szerint  „egy Tiborcz Istvánra hasonlító férfi" –, a szemtanú pedig még számon is kérte Orbán Viktor lányán, hogy illegális hulladéklerakónak használja a szomszéd ország autópályáját. A pár a lebukás után sietve távozott a tetthelyről a luxusterepjáróval.

A hír bejárta a magyar sajtót, majd a horvátot is.

A 24.hu körképe  szerint A Telegram botránynak nevezi, hogy a magyar miniszterelnök lánya eldobja a koszos pelenkát az út mentén. A cím így fogalmaz: „A magyar miniszterelnök lányának botránya a horvátországi nyaraláson”. A helyi Index is felhasználta a Nyugati Fény képeit, majd  tárgyilagosan fordítja le a magyar portál hírét, nem tesz hozzá az eredeti információkhoz. A 24Sta szégyennek nevezi, amit Orbán Ráhel művelt. „Micsoda viselkedés ez?” – firtatja a lap, hozzáfűzve, hogy mindössze pár méterre Orbán Viktor lányától ott volt egy kuka, mégsem abba dobta bele a pelenkát. A Novilist egyenesen „a királyi pár primitivizmusát” emlegeti, megemlítve, hogy

Orbán Ráhel Svájcban tanult turizmust és vendéglátást.

A pelenka eldobása tényleg nemzetközi botrány lett, kedd délután már egy horvát politikus is megszólalt az ügyben, méghozzá Jadranka Kosor, aki 2009 és 2011 között Horvátország miniszterelnöke volt. Ő a Twitteren nemes egyszerűséggel csak annyit írt: „Borzalmas!”