Hatalmas jutalmat kapott a hajléktalan, aki órákon át őrzött egy pénzes táskát a nyitva felejtett kocsi mellett

2017. december 15., 14:36

Szerző:

Párját ritkító becsületességéért ünnepelnek egy hajléktalan férfi Glasgowban. A férfi csütörtökön órákon át állt őrt egy lehúzott ablakú autó mellett a zuhogó esőben, hogy senki se lopja el az anyósülésen heverő 450 fontot – írja a 24.hu a Glasgow Live című lap beszámolója nyomán.

John McGeown  két és fél órán várta az autó gazdáját egy bíróság épülete előtt, majd  kivette a pénzes táskát, és egy közeli ügyvédi irodába vitte, megőrzésre.

Fotó: publicdomainpictures.net

„Ennek a fickónak nincsen semmije, még sem vette el a táskát, inkább másokra gondolt. Ez fenomenális”  – jellemezte a férfi tettét a pénz tulajdonosa, John McMonagle, aki igencsak meglepődött, amikor meglátta az autójában hagyott cetlit, amin közölték vele, hol találja a pénzét, ami az utolsó pennyig megvolt. 

Monagle először negyven fontot adott a hajléktalannak meghatódottságában, de a Glasgow Live-nak elmondta, hogy ennél többet is szeretne tenni érte: a A férfi végül a GoFundMe netes adománygyűjtő oldalon kezdett el pénzt gyűjteni a becsületes otthontalannak. Mint írta, ötezer fontot (1,7 millió forintot) szeretne összekalapolni neki.

Az adománygyűjtés rendkívül sikeres lett. E cikk írásakor már 4800 font gyűlt össze McGeown számára, alig 17 órával a kezdés után, és folyamatosan érkeznek a felajánlások.

 

2024. április 14., 07:54

A légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat iráni ballisztikus rakétát - jelentette az izraeli 12-es televízió magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva.