Francia állampolgárságot és tűzoltói állást kap a kisgyereket megmentő hős afrikai bevándorló

2018. május 28., 12:18

Szerző:

A Maliból érkezett fiatalember találkozott Macronnal, aki felajánlotta neki az állampolgárságot, valamint egy állást a tűzoltóknál – írja a 24.hu.

Franciaországban hősként ünneplik a 22 éves, papírok nélküli bevándorlót, Mamoudou Gassamát, aki szombat este egy épület homlokzatán, erkélyről erkélyre felmászva mentett meg egy négyéves gyereket, aki egy negyedik emeleti erkély korlátjáról lógott az utca felett.

Emmanuel Macron francia elnök ma az államfői rezidencián, az Elysée-palotában fogadta a fiatalembert.

Gassama elmesélte Macronnak, hogy gondolkodás nélkül cselekedett, hogy megmentse a kisgyereket, Macron gratulált Gassamának. Az elnök bátorsági érmet is adott a fiatalembernek és közölte, a hősies tette elismeréseként az országban illegálisan tartózkodó Gassamának a lehető legrövidebb időn belül legalizálják a helyzetét.

 

„Ez a tett, amely hatalmas bátorságról árulkodik és hű a köztársaságunk szolidaritási értékeihez, meg kell, hogy nyissa előtte a kapukat a nemzeti közösségünkbe" – írta a francia kormány szóvivője, Benjamin Griveaux a Twitteren, sejtetve, hogy Gassama hamarosan megkaphatja az állampolgárságot.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere már korábban gratulált Gassamának.