Fogdosták a térdét és vékony színésznők mellett lekövérezték Hollywoodban Jennifer Lawrencet

2018. február 28., 16:01

Szerző:

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence is beszállt a #MeToo mozgalomba, de eddig nem fejtette ki pontosan, hogy milyen atrocitások érték Hollywoodban. Most a CNN-nek adott interjújában azt mondta, viselkedtek vele úgy, hogy „azt most már zaklatásnak minősítenék.”

Jennifer Lawrence az Éhezők viadala egyik bemutatóján
Fotó: Facebook /Jennifer Lawrence

Lawrence nem hasonlítja tapasztalatait Harvey Weinstein áldozatiéhoz, de azt mondja, többször is előfordult, hogy magas beosztású filmesek a térdét fogdosták, bizalmaskodtak vele és úgy érezte, nem tiltakozhat.

Lawrence volt az, akinek pár évvel ezelőtt több sztár mellett feltörték a telefonját és magánhasználatra szánt, meztelen képeit nyilvánosságra hozták. A színésznő akkor szexuális bűncselekménynek minősítette, amit vele tettek.

Lawrence a Magyarországon forgatott és nemsokára bemutatásra kerülő Red Sparrow című filmjének promóciós turnéján van. Ezzel kapcsolatban is azt mondta, hogy hatalmas gondot jelentett neki a meztelen jelenetnek már csak a gondolata is, de úgy döntött, nem győzhet a félelme.

A színésznő nem véletlenül beszélt erről, hisz már korábban mesélt egy - még a karrierje elején megesett - hollywoodi élményéről, amikor meztelen fotókat készítettek róla és más, nála sokkal vékonyabb színésznőkről egy castingon. A producer, aki nem mellesleg nő volt, a képek elkészülte után azt mondta neki: használja a felvételeket motivációnak, hogy lefogyjon.