Fegyveresek támadták meg a kabuli Intercontinental szállodát - A vendégekre lőnek

2018. január 20., 18:59

Szerző:

A BBC híradása szerint legalább négy fegyveres támadta meg a kabuli Intercontinental Hotelt. Az afgán különleges erők próbálják megfékezni őket (a legfrissebb értesülések szerint két támadót lelőttek). A brit Independent úgy tudja, a fegyveresek túszokat is ejtettek. 

A kabuli Intercontinental Hotel.
Fotó: Wikipédia

Az afgán titkosszolgálat egyik munkatársa azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy a támadók a vendégekre lőnek. Egyelőre nem tudni sebesültekről.

A BBC szerint a fegyveresek elgyújtották a szálloda konyháját és egyes források szerint a negyedik emelet is lángol. 

A bent tartózkodó egyik vendég az AFP-nek azt mondta, hogy nem tudja, a fegyveresek bent vannak -e, de lövéseket hall, a szobájában rejtőzik. - Kérjük, hogy mentsenek ki innen, mielőtt ideérnek és megölnek - üzente a hatóságoknak. 

Mint később kiderült, a kabuli amerikai nagykövetség - az Egyesült Államok belügyminisztériumán keresztül - még csütörtökön kiadott egy nyilvános figyelmeztetést, hogy szélsőséges csoportok szállodákat vehetnek célba a városban.

Afganisztán állami kézben lévő első luxusszállóját 1969-ben építették fel egy dombtetőn. A szállodát 2011-ben tálib fegyveresek is megtámadták ugyanezt a szállodát, akkor 21 ember vesztette életét.