Emmanuel Macron rászólt a szemtelen tinédzserre, aki kiakadt, és az Internacionálét kezdte el énekelni a Marseillaise helyett

2018. június 19., 15:06

Szerző:

Azt nem mondhatni, hogy karót nyelt a francia elnök Emmanuel Macron. Könnyen rávehető egy szelfire, vagy pár szóra, de van egy határ, amelyet ő sem szeret, ha átlépnek.

Fotó: Twitter

Egy tinédzser mégis megtette, amikor az elnök, látogatásokar egy II. világháborús emlékhelyen, a Mont Valerien erődben a tömegből kiszólt neki, hogy „Mizu, Manu?”. Ez Macron ismert beceneve, a pillanatot tévéstábok is rögzítették, és maga az elnök is posztolta Twitter-oldalán. Az elnök kedvesen, de azért rápirított a fiatalra: - Nem, nem teheted ezt, nem, nem, nem - mondta. - Elnézést, Elnök Úr! - válaszolta a tinédzser, de ezzel sem úszta meg a kioktatást. - Egy hivatalos rendezvényen vagy, ahol viselkedned kell. Lehet bolondozni, de ma, amikor a Marseillaise-t énekeljük, ma elnök úrnak vagy uramnak szólítasz, rendben? - zárta mondandóját Macron.

A tinédzser ezután tiltakozásként az Intenacionálét énekelte a rendezvényen, amit egyfajta kritikának szánthatott Macron üzletpárti reformjai miatt, de csak azt érte el vele, hogy az elnök újra elővegye mindenki előtt: – Azon a napon, amikor forradalmat akarsz kirobbantani, először is tanulni kezdesz, hogy végzettséget szerezz és legyen mit enned, oké? Utána te is kioktathatsz másokat – mondta az elnök.