Emmanuel Macron alig akarta észrevenni, hogy Orbán Viktor létezik

2019. március 22., 20:03

Szerző:

Csak látványos távolságtartással volt hajlandó tudomást venni Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök létezéséről Emmanuel Macron francia elnök az Európai Unió csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján – derül ki a Financial Times brüsszeli tudósítója, Jim Brunsden által a Twiterre feltett videóból. 

A felvételen látszik, hogy amikor a francia elnök megérkezik az ülésterembe, szívélyesen üdvözli Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnököt, Katrín Jakobsdóttir izlandi kap két puszit tőle, Mateusz Morawieckinek és Orbán Viktornak viszont csak a vállához ér hozzá futtában, mielőtt kezet fogna Charles Michel belga miniszterelnökkel.

Bár Jim Brunsden – és utána a Népszava – azt írta, hogy Emmanuel Macron teljességgel figyelmen kívül hagyta Orbán Viktor jelenlétét, ez nem igaz, a magyar miniszterelnök fel is nézett, amikor a francia elnök hozzáért a vállához.

Franciáiul ezt úgy hívjuk, hogy service minimum

– hívta fel a figyelmet egy hozzászóló a tweet alatt. A közjátékot egyébként kivágták az Európai Bizottság videócsatornájának a hivatalos felvételéből.