Egy börtöncellába zártak egy brit férfit gyerekkori erőszakolójával

2017. november 23., 18:59

Szerző:

Gary Mottershead (50) még a nyolcvanas években vigyázott bébiszitterként az akkor hatéves fiúra, akit a vádak szerint megerőszakolt – írja a HVG. A korábbi áldozatot felesége bántalmazásáért ítélték el, és cellatársában felismerte bántalmazóját.

A fiú senkinek nem beszélt a történtekről, de kamaszkorában alkoholhoz és droghoz nyúlt, majd a szervezett bűnözéssel is kapcsolatba került. 2015-ben, 41 évesen került egy cellába molesztálójával, akit először fel sem ismert, később viszont rájött, hogy ő az, aki 35 évvel azelőtt megerőszakolta. Jelezte a börtönőrnek. Mottershead tagadta a vádakat, és arra hivatkozott, hogy csak 15 éves volt, és nem erőszakoskodott a fiúval.

A tárgyalás során fény derült arra is, hogy nem csak egy alkalomról volt szó, ráadásul a gyanúsított a fiú nővérét is fenyegette. A sorozatos abúzus hatással volt az áldozat életére. A bíró az ítélet indoklásában megjegyezte, hogy az áldozat drog- és alkoholfüggősége azt jelzi, hogy megpróbálta kizárni az abúzust.

Mottersheadet végül hat év börtönbüntetésre ítélték 13 év alattival szemben egy alkalommal elkövetett nemi erőszakért, és hat alkalommal elkövetett szexuális zaklatásért.