Durván nekimentek Scarlett Johanssonnak, kétszínűnek nevezték egy tüntetésen mondott beszéde miatt

2018. január 22., 10:44

Szerző:

Álszentnek nevezték több fórumon a színésznő Scarlett Johanssont amiért a hétvégén Amerikában tartott Women's March-on tartott parázs beszédében nekiment a szexuális zaklatással vádolt James Francónak. – Kérem vissza a Time's Up kitűzőmet! – mondta hosszas taglalás után Johansson, aki ezzel arra célzott, hogy az öt nő által zaklatással vádolt James Franco is hordta a mozgalom szimbólumát a Golden Globe gálán.

A színésznő álszentnek nevezte a színészt, ám a jelzőt ő is hamar megkapta különböző fórumokon, mivel többször is megvédte a pedofíliával vádolt Woody Allent, akinek három filmjében is szerepelt (2005 - Match Point, 2006 - Scoop, 2014 - Vicky, Cristina, Barcelona). Többen arra is emlékeztették, hogy a pedofíliáért el is ítélt rendezővel, Roman Polanskyval is többször pózolt és kedélyesen csevegett különböző díjátadókon.

A közösségi oldalak felhasználói egy 2014-es interjúra céloztak, amikor Johanssonnak még teljesen más hozzáállása volt a szexuális zaklatás áldozataihoz. Egy hónappal azután, hogy 2014-ben Dylan Farrow a híres rendező lánya nyílt levélben vádolta meg apját abúzussal, Johansson a Guardiannek azt mondta: „Itt nem arról van szó, hogy valakit egy bíróság elítélt. Találgatás az egész. Nem tudok róla semmit, így nevetséges lenne bármiféle következtetést levonnom vagy véleményt mondanom. Felelőtlenségnek tartom, hogy egy rakás színészt megvádoljunk egy olyan dologgal, amiről egyikünk sem tudhat” – emlékeztet a színésznő nyilatkozatára a Daily Mail. 

Johansson a Women's Marchon tartott beszédet
Fotó: Youtube

A történet érdekessége, hogy pont Dylan bátjya, Ronan Farrow robbantotta ki a MeToo botrányt a New York Times-ba írt leleplező cikkével Harvey Weinsteinről. Ebből nőtte ki magát a Time's Up kezdeményezés, amely egyenlő bánásmódot, zaklatásmentes környezetet követel minden nőnek minden szakmában.

Johansson nem név szerint beszélt Francoról, de képviselője megerősítette több újságnak is, hogy a színészre célzott beszédében. Farnco egyébként tagadja az ellene felhozott vádakat és azt mondja, a róla szóló történetek egyáltalán nem pontosak.