Donald Trump nemcsak megfenyegette a Harley-Davidson gyártóját, de szerinte egyenesen mindenki, aki ilyen járművett vett, az ő szavazója

2018. július 1., 19:25

Szerző:

Donald Trump amerikai elnök vasárnap azzal fenyegette meg a Harley-Davidsont, hogy ismeri a motorgyártó vásárlóit, akik nem fogják jó szemmel nézni, ha az amerikai vállalat a termelése egy részét elviszi az országból – írja a Politico.

„Mindenki, aki valaha Harley-Davidsont vásárolt, Trumpra szavazott, és nagyon elégedetlenek ezzel a döntéssel” – mondta az elnök a Fox Business News-nak adott interjúban. „Azt érzem, a Harley nagy csapás elé néz” – tette hozzá.

A vállalat a múlt héten jelentette be, hogy gyártása egy részét kiviszi az Egyesült Államokból, hogy ne kelljen vámot fizetnie az Európai Unióban eladott motorokra. A Harley-Davidson azután döntött így, hogy Trump vámot vetett ki az EU-ból érkező acélra és alumíniumra, amire válaszul az unió amerikai exportcikkekre rótt ki büntetővámot.

Trump érdekes „taktikát” választott

Az Amerikában eladott Harleyk ezután is az Egyesült Államokban készülnek majd, Trump szerint azonban részben sem szabadna elvinniük a gyártást, mert „a Harley amerikai motor”.