Donald Trump golfozgatott, miközben nem messze a floridai lövöldözés két áldozatát temették

2018. február 20., 15:32

Szerző:

Donald Trump pár napja elment a 17 életet követelő, floridai Marjory Stoneman Douglas középiskolában történt lövöldözés utáni megemlékezésre, és úgy fest, ezzel le is tudta a gyászt. Bár kevesebb mint 100 kilométerre tartózkodott két diák, Alaina Petty és Luke Hoyer temetésétől, mégis úgy döntött, inkább golfütőt ragad és kikapcsolódik, mintsem hogy részt vegyen a szertartáson - írja az Independent. 

Szeret golfozni, megnyugtatja
Fotó: Youtube

Az elnök - akinek tanácsadói azt javasolták, hogy kegyeleti okokból ne golfozgasson a hétvégén – hétfőn érkezett saját, Trump International Golf klubjába a floridai Palm Beachre. Kritikusai nem csak sportolását kifogásolták, hanem azt is, hogy arra jutott ideje, hogy szokásos vehemens támadást intézzen Twitter profilján Oprah Winfrey és Barack Obama ellen, de egyetlen csiripet sem volt képes a tinédzserek temetésének szánni.

Érdekes, hogy Donald Trump szerette ekézni a volt elnököt, Barack Obamát, amikor az éppen nem dolgozott, hanem golfozott, egyet nem értésének pedig több Twitter-bejegyzésben is hangot adott. 

Mint ismert, múlt hét szerdán a floridai Parkland középiskolájában tömegmészárlást hajtott végre egy kirúgott diák, a 19 éves Nikolas Cruz. A fiatal beismerte tettét, és 17 rendbeli, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal vádolják. Most arra apellál, hogy részletes beismerő vallomásáért cserébe vegyék le a halálbüntetés lehetőségét az asztalról. A főügyész egyelőre nem akar kompromisszumot kötni Cruz ügyvédeivel.