Borzalmas történet – Halálra kínozta a fiatal gyerekfelvigyázót a brit divattervező és barátja

2018. május 24., 20:14

Szerző:

Komplikált, érthetetlen és hidegvérű a szerencsétlenül járt babysitter, Sophie Lionnet meggyilkolásának ügye.

A történet 2016-ban ezelőtt kezdődött, amikor az akkor 19 éves Sophie az Egyesült Királyságba költözött a franciaországi Troyes-ból, hogy polírozhassa angoltudását. – Egy igazi gyöngyszem volt, kedves, mindenkit szeretett, mindenkinek segített – mondta Sophie keresztanyja egy hónappal a fiatal nő meggyilkolása után.

Sophie egy tehetős pár, Sabrina Kouider és Ouissem Medouni alkalmazásába került babysitterként. Mivel a divattervezőként és stylsitként dolgozó Kouider nagy társasági életet élt, ezért Sophie hamarosan megismerkedett az angliai Southfields közösségével. 

Sophie Lionnet
Fotó: Youtube

Egy helyi étteremtulajdonos, Michael Cromer a BBC-nek azt mondta, többször tárgyalt üzleti ügyben a párral, és ilyenkor Sophie is elkísérte őket. – Nagyon csendes volt, nem akart kommunikálni. Éreztem rajta, hogy valami baja van, gondok gyötrik. Volt, hogy elsírta magát, de amikor rákérdeztem, mi a baj, azt mondta, édesanyja nincs jól. Egyszer azt is bevallotta, hogy Sabrina megütötte. Felháborodtam, és megkérdeztem, hogy miért. Azt válaszolta, azért, mert elejtette a vajat – emlékezett vissza a vendéglős.

A valóság az, hogy a verés, kínzás és éheztetés rendszeres volt Sophie életében. A beteges pár videóra vette, ahogy kínvallatja a fiatal nőt. A felvételeken az is látszik, hogy Sophie hónapról hónapra zsugorodik össze, halálakor már betegesen sovány volt.

Segítség nem érkezett, a hatóságok pedig csak a lány halála után figyeltek fel a történtekre. A szomszédok furcsa, égett szagot éreztek a pár háza felől, ezért értesítették a tűzoltókat. Az első kiérkező csapat rögtön rájött, hogy égett emberi maradvány szagát érzik, és nem sokkal később meg is láttak egy orrot és több ujjat, valamint ékszereket a kertben égetett kupac közepén. A ház tulajdonosa, Medouni azt mondta, egy bárány tetemét égették el – mondta a tűzoltó a bíróságon.

Sophie Lionett teste oly mértékig elégett, hogy a halál okát nem is tudták megállapítani. Annyi azonban kiderült, hogy csontjai több helyen törtek. Olyan töréseket is találtak, amik már gyógyulófélben voltak, ez is arra utalt, hogy a nőt nem csak halálakor, de korábban is többször megverték.

A pár a bíróságon egymásra mutogatott és a másikat hibáztatta a kegyetlen bánásmódért. Az első számú gyanúsított mégis az asszony, Sabrina Koudier volt. A gyilkosság és kínzás feltételezett oka ugyanis az, hogy a nő úgy vélte, Sophie viszonyt folytat volt barátjával, a Boyzone nevű, kilencvenes évekbeli fiúegyüttes alapítójával, Mark Waltonnal.

Walton tanúskodott a bíróságon és elmondta, sosem találkozott a fiatal au-pairrel, akiről a gyilkosság kapcsán hallott először, viszonya Kouiderrel pedig borzalmas volt. Agresszív, számító, manipulatív nő, aki néhány pillanat alatt képes nagyon ijesztővé válni – így írta le a férfi volt barátnőjét. Walton azt mondta, szerelmes volt a nőbe, ezért tartott ki mellette sokáig. Eltartotta, fizette a babysittereket, akiket – állítása szerint – Sabrina mindig hamar lecserélt, mert azzal vádolta őket, hogy loptak tőle, vagy szemet vetettek párjára (ez esetben szintén Waltonra).

Szakításuk után a nő Walton édesanyját és üzlettársait is zaklatni kezdte, majd egy hamis Facebook profilt is készített, amin azt terjesztette, volt párja pedofil.

Ouissem Medouni és Sabrina Kouider
Fotó: Youtube

Sabrina Kouider új barátjában viszont úgy tűnik, partnerre talált a kegyetlenkedésben. Videóra vették, ahogy Ouissem Medouini addig vallatta és kínozta a szerencsétlen fiatal babysittert, hogy vallja be, viszonya van Waltonnal, míg az kimondta. Különböző szitkokat is szórtak rá, őt is pedofilnak és erőszaktevőnek, kémnek nevezték. Azt állították, a fiatal nő segített Waltonnak bemenni a házukba, bedrogozni őket és szexuálisan bántalmazni, míg ki voltak ütve. Ez utóbbira sem talált semmiféle bizonyítékot a brit rendőrség.

Sokak számára érthetetlen, hogy ezek ellenére, miért maradt a halálakor 21 éves nő a párral. Ruth Bowskill vezető ügyész a bíróságon elmondta, hogy a nő többször írt családjának, hogy el akar menni. Mégis, az amúgy is félénk, szégyellős Sophie a folyamatos zaklatás, megfélemlítés hatására elvesztette a kontrollt saját élete felett, lefagyott, nem mert lépni. Édesanyja vett neki egy repülőjegyet, hogy hazamehessen, de se azt, se útlevelét nem találták meg a nyomozók a helyszínen, így az is valószínű, hogy a pár elvette tőle.

Koudier ellen több egykori üzlettársa és barátja is tanúskodott. Elmondták, hogy a szexualitás mindig is központi témája volt az életének. Többször mesélt perverz, beteges szexuális történeteket másokról, és felvágott azzal, hogyan járatja le azokat, akiket gyengének tart. A nőnél 2017-ben borderline személyiségzavart és depressziót diagnosztizáltak.

A párt csütörtökön bűnösnek találta a bíróság, a büntetés mértékét június 26-án hirdetik ki. Az ítélet felolvasásakor egy különös diagnózis is szóba került. Eszerint Koudier és Medouini kapcsolatában indukált paranoid pszichózis (folie a deux) esete állt fenn. Ez azt jelenti, hogy egy pszichotikus beteg tünetei egy vele szoros kapcsolatban lévő pszichotikus egyén (jelen esetben Sabrina Kouider) hatására jönnek létre. Ez egy nagyon ritka kórkép, amely két vagy több embert is érinthet, akiket szoros érzelmi szálak kötnek össze. Csak egyikőjüknek van valódi pszichózisa, de annak a téveszméi a többiekben is létrejönnek. Ezek megszűnnek, ha elkülönítik őket. Ez a mentális betegség általában két személyt érint, de leírtak több személyt is indukált paranoid zavarral, sőt egész családra kiterjedően is.