Bombát robbantottak a franciaországi Lyon belvárosában egy pékség előtt

2019. május 24., 18:51

Szerző:

Robbanás történt a franciaországi Lyon belvárosában 17.30-kor a Rue Victor Hugo nevű sétálóutcában - írta az Index francia sajtóértesülésekre hivatkozva. A hatóságok az egész környéket lezárták, a régió prefektusa és főügyésze is a helyszínre sietett. A Lyon Capitale helyi lap úgy tudja, hogy nyolc könnyű sérült van, akik főként a lábukon sebesültek meg, mivel a robbanóeszköz a földre volt lerakva. Macron elnök szerint támadás történt, de megerősítette, hogy nincsenek halálos áldozatok.

Egy szemtanú a Le Parisiennek azt mondta, hogy egy lobbanást látott, aztán az embereket fehér füst terítette be.

A robbanás a La Brioche Dorée nevű pékség előtt történt. Az ügyészség gyanúja szerint csomagba rejtett bombáról lehet szó. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.