Meghalt a börtönben az a görög férfi, aki félholtra vert egy pécsi nőt

2020. január 18., 11:53

Szerző:

Rejtélyes körülmények között hunyt el az a B. Kosztasz, akit hatévnyi bujkálás után tavaly ősszel fogott el a görög rendőrség. A férfi 2013-ban félholtra vert egy pécsi nőt, egy görög börtönben várta kiadatását – írja a Bors legfrissebb számában.

Az elkövetőnek Magyarországon kellett volna felelnie tetteiért. A Pécsi Törvényszék 2013-ban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a görög-magyar állampolgárt, aki nem sokkal az ítélethirdetést követően megszökött, és majdnem hat éven keresztül Görögországban bujkált.

A körözést elrendelő Pécsi Törvényszék és a Baranya Megyei Ügyészség csak egy elmosódott faxot kapott, amelyen a görög férfi halotti bizonyítványa látható. A férfi korábbi ügyvédje azonban a lapnak elmondta, a 65 éves B. Kosztasz jó egészségi állapotban volt, amikor tavaly ősszel elfogták. Egy görög börtönben várta a kiadatását, ezért is számít meglepőnek és rejtélyesnek hirtelen halála.

B. Kosztasz 2013-ban a saját pincéjében tartott bulit Konstantin-nap alkalmából. Áldozata már éppen hazaindult volna, amikor a férfi letámadta. A 37 éves nő megharapta a görög nyelvét, és ágyékon rúgta. A férfi erre olyan erővel ütötte meg, hogy eltört a nő állkapcsa, ezután pedig még a kerten is végigrugdosta. Tombolásának a kiérkező rendőrök vetettek véget, őket szintén megpróbálta megtámadni.

(A Blikk nyomán.)