Az Egyesült Államok nem gratulál Vlagyimir Putyin újraválasztásához, de együttműködik Orosszországgal

2018. március 19., 22:31

Szerző:

A Fehér Ház nem gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az újraválasztásához, de együttműködik Oroszországgal azokon a területeken, ahol lehet - mondta Hogan Gidley, az elnöki hivatal egyik szóvivője újságíróknak hétfőn. 

A szóvivő a New Hampshire államba tartó elnöki különgépen tájékoztatta az újságírókat minderről. Közölte, hogy Donald Trump nem gratulált telefonon az orosz elnöknek, és nem is szerepel a tervek között ilyen jellegű telefonhívás. 

Gidley úgy fogalmazott, a Fehér Ház számára nem volt meglepetés Putyin választási győzelme: „Azon dolgozunk majd, hogy ápoljuk kapcsolatainkat Oroszországgal , de megfizettetjük az árát, ha Oroszország az érdekeinket fenyegeti. Ugyanakkor keressük azokat a területeket is, amelyeken érdekeinknek megfelelően együttműködhetünk” – szögezte le a szóvivő.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.