A Twitter törli a szélsőjobbos felhasználók a hitelesítését

2017. november 16., 16:32

Szerző:

Több szélsőjobboldali felhasználónál törölte a Twitter a kék madaras emblémáját, amivel igazolták az adott felhasználó személyét – írja a BBC. Ez a felhasználók szempontjából némi presztízsveszteséget, negatív megkülönböztetést jelent. Így jártak el Jason Kessler esetében, aki a tragédiával végződött charlottesville-i tüntetés egyik szervezője volt, és a Magyarországot is megjáró fajvédő Richard Spencernél is. Tommy Robinson, a English Defence Leage alapítója felhasználói fiókjáról is eltávolították a jelet.

A közösségi oldalon a Twitter a felhasználónév melletti pipával hitelesíti a hírességeket, a közszereplők és újságírókat. Olyan közéleti személyiségek is hozzájutottak a hitelesítéshez, akik erősen megosztják a közösséget. Kessler miatt rengeteg kritika érte az oldalt, ezért november 9-én a Twitter eltávolította az emblémát a profiljáról. 

A Twitter közölte, hogy kidolgozott egy új etikai szabályrendszert, és ezután azok a felhasználók, akik gyűlöletet szítanak faji, nemi, etnikai vagy vallási alapon, elveszítik a hitelesítést jelentő logót. A szabályrendszer nemcsak a Twitter-oldalán megmutatkozó viselkedésre vonatkozik, hanem az azon kívüli megnyilvánulás is az embléma törlését vonhatja magával.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.