A szolgálatot teljesítő rendőrnő szoptatta meg a csecsemőt, akit a kórházban nem tudtak ellátni

2018. augusztus 19., 13:11

Szerző:

Lenyűgöző jelenet helyszíne volt a Buenos Aires-i Sor Maria Ludovica de La Plata gyermekkórház, ahova egy síró-rívó csecsemőt vittek be kedden. A kisfiú – akit öt testvérével együtt az édesanyja egyedül nevel – láthatóan tejért könyörgött, de a rengeteg munka miatt egy orvos sem tudott időt szakítani rá. Ekkor lépett közbe Celeste Ayala, a kórházban éppen szolgálatot teljesítő rendőrnő, aki engedélyt kért, aztán

a melléhez emelte és megszoptatta a kisfiút.

– Észrevettem, hogy mennyire éhes. Folyamatosan a szájába tömte a kezét, szóval megkérdeztem, hogy magamhoz ölelhetem és megszoptathatom-e. Szomorú pillanat volt.

A lelkem megszakadt, hogy így kellett látnom. Érzékenyebbnek kellene lennünk a gyermekeket sújtó helyzetekre. Ez nem mehet így tovább

– mesélte később a rendőrnő, aki nemrég adott életet a saját gyermekének, és akit az sem érdekelt, hogy a kisfiút a gyermekkórház egyik ápolója korábban azzal a felkiáltással tolta el magától, hogy alultáplált és mocskos. A kisfiú megnyugodott a szoptatás után.

 

Celeste Ayala közbelépéséről az egyik kollégája, Marcos Heredia osztotta meg a képet a Facebookon. Bejegyzése jelenleg 148 ezer kedvelésnél és 108 ezer megosztásnál tart.