A nyolcadik gyereket is kihozták a thaiföldi barlangból, mára befejezték a mentést

2018. július 9., 12:13

Szerző:

Hétfőn újraindult a barlangrendszerben rekedt focicsapat tagjainak mentőakciója, és már sikerült négy gyereket kimenteni, tegnap óta összesen nyolcat – írja a CNN.

Fotó: Facebook

A CNN értesülése szerint mára ezzel befejezték a mentőakciót, amit holnap folytatnak. Az ötödik gyereket mentővel szállították el a helyszínről, a többieket is kórházba viszik.

A hírportál úgy tudja, mára befejezték a mentést.

A csapatoknak sietniük kell, ugyanis újra esőfelhők gyülekeznek, a heves esőzés ugyanis veszélyezteti az akciót.

Tegnap sikerült kimenteni a futballcsapat első négy tagját, akik egy esőzés okozta áradás miatt rekedtek a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben. A gyerekeket mentőautóval szállították a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez, amelyekkel a 80 kilométerre fekvő Csiang Rai város kórházába vitték őket.

Azt, hogy a fiúkat milyen sorrendben hozzák felszínre, orvosok állapították meg. A leginkább legyengültekkel kezdik, és a legerősebbek zárják a sort.

Az összesen tizenkét 11-16 éves fiúnak és a 25 éves edzőjüknek még június 23-án veszett nyoma a barlangrendszerben. Július 2-án találtak rájuk brit búvárok, amikor a fiatalok már nagyon éhesek voltak és nem tudták, mióta vannak víztől körülvéve a föld mélyén. Azóta folyamatosan ellátják őket élelmiszerrel, és telefonálhattak is a családjuknak, a kimentésüket azonban nehezíti a magas vízszint, és hogy közülük csak kevesen tudnak úszni.