„A náci az anyanyelved” – keményen beszóltak Donald Trump bukott magyar tanácsadójának

2018. január 18., 17:39

Szerző:

Lazán lenácizta Alyssa Milano amerikai színésznő Gorka Sebestyént, Donald Trump amerikai elnök volt tanácsadóját – írja a RawStory. Milano hétfőn, a Martin Luther King-emléknapon írt egy tweetet Trump politikájáról, amely szerinte a homlokegyenest az ellentéte annak, amiért polgárjogi mozgalom emblematikus alakja küzdött Gorka erre válaszolt mégpedig, hogy Milano „álmodjon csak tovább”, a valóságban Trump nyerte az elnökválasztást, és ő már most bőrszínre tekintet nélkül többet tett az amerikaiakért, mint amennyit a színésznő valaha fog. Ennek csak egy szépséghibája volt, az, hogy Gorka ejtett egy elütést, és a than szó helyett azt írta le, hogy that. Milano kíméletlenül lesújtott „Tudom, hogy nehéz az angol, amikor a náci az anyanyelved” – válaszolta a Gorka tweetjére.

Az 1956-os emigráns szülők gyermekeként Londonban született, most éppen amerikai magyar Gorkát az Egyesült Államokban rengeteg bírálat érte, amiért Trump tavaly januári elnöki beiktatásán kitűzte a Horthy Miklós kormányzó által 1920-ban alapított vitézi rend jelvényét viselte. Gesztusát sokan úgy értelmezték, hogy mivel Horthy kollaborált a nácikkal, Gorka tulajdonképpen egy náci szimbólumot viselt.  

A 444 nyomán ma írtuk meg, hogy Gorka ellen Magyarországon körözés van érvényben lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt. Karrierjéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.