A lengyel igazságügyi miniszter helyettese dicsérte Magyarországot, szerinte a Stop Soros iránymutató Európa számára

2018. június 25., 21:35

Szerző:

A Stop Soros törvénycsomag a biztonságot szolgálja, és iránymutató Európa számára - szögezte le a Wpolityce lengyel konzervatív hírportálnak hétfőn adott interjúban Marcin Warchol lengyel igazságügyminiszter-helyettes.

Warchol a múlt héten a Velencei Bizottság ülésén egyedül szavazott a Magyarországot a Stop Soros törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására felszólító jelentés ellen, az interjúban pedig azt mondta, hogy Európa akkor lesz egységes, az Európai Unió akkor lesz erős, ha az értékek szolgálatába áll, és gondoskodni fog a biztonságról. – Éppen ezt teszik a magyarok – fűzte hozzá. Szerinte a biztonságot szolgálják a törvénycsomag azon megoldásai, amelyek a törvénytelen határátlépést, illetve az ilyen cselekményeket segítőket és finanszírozókat büntetik.

Marcin Warchol
Fotó: PAP/Michał Szalast

Arra a kérdésre, hogy az Európa Tanács  alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete a jelentés elfogadásával Soros György érdekeit védi-e, a lengyel politikus azt válaszolta: – Kár, hogy a Velencei Bizottság ez ügyben nem tartotta szem előtt a magyar nemzet akaratát és a szóban forgó rendelkezések bevezetésének szükségességét". 

Warchol szerint Magyarország belső és külső biztonsága, valamint a nemzeti identitás megőrzése szempontjából rendkívüli szükség van a Stop Sorosra. – Bizonyos jelkép ez, mely megmutatja, hogy Európában milyen irányba kellene tartani – vélekedett.