A kelet-európaiak meghágatnák magukat egy rühes kutyával is pár fillérért – megnyilvánult a brit bevándorlásellenes párt vezetőjének barátnője

2018. január 15., 09:25

Szerző:

A bevándorlásellenes brit Ukip párt vezetője, Henry Bolton szakított 25 éves modell barátnőjével, Jo Marney-val, miután napvilágra került, hogy a nő több üzenetben is arról beszélt, hogy a színesbőrűek rondák és ostobák, és Harry herceg jegyese, az amerikai „színésznőcske” Meghan Markle génjei beszennyezik majd a brit királyi családot.

A Ukip párt vezetője és barátnője
Fotó: Facebook

Jo Marney is a párt tagja volt, tagságát felfüggesztették. De a Daily Mail szerint a Ukip vezetője, Henry Bolton nem fog lemondani a párt éléről, bár a Ukip tagjai közül többen is szorgalmazták azt. Az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványnak még nincs eredménye.

Jo Marney-nak egyébként nem ez volt az egyetlen ízléstelen kommentárja. Mint kiderült a nő egy barátnőjével korábban azon viccelődött, hogy „milyen lehet egy csecsemő megerőszakolása". Twitteren is voltak kirohanásai, ahol arról értekezett, hogy a „kelet-európai  ...(nőkre vonatkozó csúnya szó)... meghágatnák magukat egy rühes kutyával is pár fillérért és egy Big Mac szendvicsért” - idézte a Daily Mail és a The Sun is.

A nő nem kér bocsánatot és többször is hangsúlyozta, hogy ha ezek miatt a kijelentései miatt rasszistának tartják nem érdekli, akkor ő rasszista.