Tudás

Közös tanulás a Duolingon

A világ legnépszerűbb internetes nyelvtanuló platformjának új szolgáltatásával a családtagok, barátok, ismerősök csoportokat hozhatnak létre, ahol egymást segítve, vagy egymással versenyezve – de mindenképpen egymást motiválva – tanulhatnak nyelveket. A Duolingo Language Club már elérhető az alkalmazás 1,7 millió magyar felhasználója számára, illetve az a több mint 200 ezer külföldi is élvezheti, akik a Duolingo-n keresztül kezdtek el magyarul tanulni.

Kutatások igazolják, hogy a versenyre vagy közös munkára ösztönző, csoportos oktató játékok jelentősen növelik a felhasználók tanulás iránti érdeklődését. Ezt használja aki a tanulás eredményességének fokozása érdekében a Duolingo – írj közleményében  cég. Az alkalmazáson belül élérhető „klubokban” a tagok láthatják egymás eredményeit, előrehaladását, kinek van a legtöbb nyelvtanulásért szerzett pontja, így a tagok egymást motiválják.

A „Duolingo Clubs” elérhető az alkamazás legfrissebb verziójában iPhone-ra és iPad-re, illetve Androidos készülékekre azok számára, akik angolul, spanyolul, portugálul, franciául, németül, olaszul, oroszul, hollandul, ukránul, törökül, koreaiul, kínaiul, japánul, vietnámiul, románul, görögül, csehül, legyelül , illetve indonéz és thai nyelven tanulnak. De ami számunkra legfontosabb: a magyarul tanulók is élvezhetik előnyeit.

Jelenleg a Duolingót 1,7 millió magyar használja, ami háromszoros növekedés az elmúlt évhez viszonyítva. Talán még ennél is örömtelibb, hogy több mint 201 ezer külföldi kezdett el magyarul tanulni az alkalmazás segítségével.

A Duolingo alkalmazás ingyenes.