Zálogba csapta Pécs a Kodály Központot

2018. február 16., 11:50

Szerző:

Az ország egyik legjobb koncerttermét, a 2010-es pécsi EKF-program egyik szimbólumát zálogosította el az önkormányzat – írja a Szabad Pécs. A csütörtöki pécsi közgyűlés egyik szavazásán ugyanis a fideszes képviselők jóváhagyták, hogy a Kodály Központot ajánlják fel a február végéig érkező 3 milliárdos állami hitel fedezetéül. A 2010. végén átadott 11 ezer négyzetméteres Kodály Központot 6,8 milliárd forintból építették fel, 5,25 milliárdos európai uniós támogatással.

A várost állami hitellel kellett megmenteni, az Államkincstár összesen 12,5 milliárd forinttal segítette ki Pécset. Ezt azonban vissza kell fizetni, ezért csapja zálogba a város a Kodály Központot.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.