Visszatérnek a fideszesek a Hír TV-be, a Mediaworks munkatársai már készülnek az átvételre

2018. július 30., 11:28

Szerző:

A 444 úgy tudja, hogy a legnagyobb fideszes médiakonglomerátumot, a Mediaworks-t vezető Liszkay Gábor és stábja nemsokára átveszi a Hír TV vezetését, és várhatóan

újra kormánypártivá alakítja a csatornát.

A Hír TV jövője – azon túl, hogy állítólag nem szűnik meg – még kérdéses. Lehet, hogy valamilyen formában „beolvasztják” az Echo TV-be, vagy később egy holding részeként működtetik a kormánypárti média vezetői a két hírtelevíziót. Ha igazak azok a híresztelések, hogy Mészáros Lőrinc átveszi Andy Vajnától a TV2-csoportot, az sem kizárt, hogy a két hírtelevízió annak részeként, párhuzamosan, egymással rivalizálva működik majd tovább.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta, hogy a Simicska tulajdonában álló üzleti érdekeltségeket Nyerges Zsolt vegye át. A 444.hu úgy tudja, hogy az üzletre  „legfelső jóváhagyással”, azaz Orbán Viktor engedélyével került sor, enélkül a versenyhivatal se hagyta volna jóvá.

Fonyó Károly, a Hír Tv elnöke nem sokkal később elköszönt a munkatársaktól, majd rá pár napra, Vida Ildikó is távozott a Közgép Zrt. éléről. Állítólag csaknem 60 cégből áll a csomag, amit Nyerges átvett.