„Kurva arabok” - ordította a tizenhetes villamoson egy részeg férfi, miközben sörösüvegeket dobált a külföldi utasok felé

2019. november 18., 09:24

Szerző:

Egy Budapesten dolgozó külföldi, fekete állampolgárokból álló társaságot támadtak meg szombat éjjel a 17-es villamoson Budapesten - írja a Mérce. Agwaza Moses, a megtámadott társaság egyik tagja a portálnak azt mondta, hogy éppen az Etele út irányába indultak a 47-es villamossal, amikor egy feltehetően részeg ember ütni kezdte a megállónál a villamos ablakát az ülőhelyüknél.

Le akartak szállni, hogy ne legyen baj, ezért a megállóba befutó következő villamosra, a 17-esre szálltak fel, de az ittas férfi két társával követte őket. Miután elindult a villamos, a férfi ordibálni kezdett feléjük, ezért ők a szerelvény vége felé húzódtak. Ekkor azonban az agresszív férfi üres alkoholos üvegeket kezdett el feléjük hajigálni, majd közvetlen közelről is megpróbálta megütni az egyiküket.

A szidalmazás folytatódott, a férfi „kurva araboknak” nevezte őket, majd egy újabb, teli alkoholos üveg elhajítása után az érintettek értesítették a rendőrséget. A videón a „Te vagy vendég, én magyar!” mondat is elhangzik. A villamosvezető ekkorra megállította a szerelvényt, és ő is telefonált.

A rendőrök gyorsan kiérkeztek, és elfogták a garázda társaságot, akiket elő is állítottak. Komoly fizikai sérülést senki sem szenvedett, de a társaság sérelmezte, hogy a villamoson utazók közül senki sem segített nekik.