Villámgyorsan eltűnt Lázár János Facebook-oldaláról a migránsokkal riogató bécsi videó

2018. március 7., 10:39

Szerző:

Az Index szúrta ki, hogy ma délelőtt 10 óra körül törölték vagy elérhetetlenné vált Lázár János tegnapi bécsi videója, amelyben a kancelláriaminiszter szomorú arccal, szomorú zenei aláfestés kíséretében számol be a szerinte nagyon szomorú, koszos, szegény, rendezetlen bécsi utcaképről, amelynek okai kik mások, mint a migránsok.

Az Index megkérdezte a Miniszterelnökséget, miért nem elérhető már a videó. Későbbre ígértek tájékoztatást. Lázár ezt meg is tette, Facebook-oldalán, ahol közölte, a cég távolította el videóját.

Az biztos, hogy az ominózus felvételt már csak a YouTube-on lehet megnézni. Lázár János egyébként elkésett a videó eltávolításával, a hírét  az osztrák sajtó, a heute.at és a Der Standard is felkapta már. Mindenhol ugyanúgy tálalják, ahogyan az amerikai AP hírügynökség is, vagyis hogy a bevándorlók mocskosabbá és szegényebbé teszik Bécset.

A miniszter riogatása egyébként enyhén szólva nem áll összhangban Matolcsy György kijelentésével, aki szerint deklarált cél, hogy  2050-re Magyarország elérje Ausztria gazdasági fejlettségi szintjét.