Vezérigazgatót vált az Index.hu

2019. július 15., 18:19

Szerző:

Távozik Andacs Botond az Index vezérigazgatói posztjáról július 15-i hatállyal, helyét Pusztay András veszi át, aki korábban hat évig vezette a hírportált – írja a kreativ.hu az Index közleménye alapján.

Andacs a továbbiakban az Indamedia gazdasági igazgatói pozícióját fogja betölteni, Ziegler Gábort, az Indamedia vezérigazgatóját pedig felkérték az Index igazgatósági tagjának.

A közlemény szerint Bodolai László, a társaság igazgatóságának elnöke nevezte ki Pusztay Andrást az Index.hu Zrt. vezérigazgatójának.

– Pusztay András érkezése is azt a célt szolgálja, hogy garantálva lássam az Index hosszú távon eredményes működését. Ugyanezért éreztem fontosnak felkérni a bevételeink döntő részét szállító Indamedia Zrt. vezetőjét, Ziegler Gábort is, hogy csatlakozzon az igazgatóságunkhoz

– indokolta a döntést Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kurátora.

Az Indamédia cégcsoport egy másik közleményben azt jelentette be, hogy gazdasági csúcsvezetői posztot hozott létre, amelyet Ziegler Gábor felkérésére július 15-től Andacs Botond tölt be. Ő képviseli majd a cégcsoportot gazdasági kérdéseket, és az ő feladata lesz pénzügyileg és gazdálkodási téren összehangolni a leányvállalatok működését.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.