Veronai buszbaleset: két hónap múlva vádat emelhet az olasz ügyészség

2018. január 20., 08:31

Szerző:

Március 21-én befejeződik a 2017-es veronai busztragédia miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által indított nyomozás, de az ügyészség még meghosszabbíthatja az eljárást - írja a Magyar Nemzet szombati lapszámára hivatkozva a hvg.hu. A lap az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) kapta az információt.

Megemlékezők a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál a tragédia után.

A tragédia ügyében párhuzamosan indult nyomozás Olaszországban és Magyarországon, az NNI január 22-én halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított vizsgálatot ismeretlen tettes ellen. Az olasz rendőrség tavaly március 31-én vádemelési javaslattal zárta le saját nyomozását, a Hír TV-vel az olasz ügyészség azt közölte: két hónapon belül vádat emelnek az ügyben.

A Verona melletti balesetben tizenhét ember halt meg, huszonhatan megsérültek. A buszon nagyrészt a Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborból visszatérő diákjai és tanárai, illetve a kísérőik utaztak. A nyomozás több ponton is felvetette a buszt üzemeltető cég felelősségét. Kiderült például, hogy a járműbe plusz üléseket és pót-üzemanyagtartályt is beszerelhettek engedély nélkül.