Végre van egy kérdés, amelyben egyetért a Fidesz, az MSZP és a Jobbik, csak a Porschéval hajlandóak szerződni

2018. augusztus 2., 13:33

Szerző:

Végre van egy közös pont a parlamenti pártok frakciói között. Ha autóvásárlásról és bérlésről van szó, akkor pártszínektől függetlenül ugyanazzal a céggel szerződnek. Az MSZP és a Fidesz frakciója is a Porsche Hungaria Kft. autóparkjából választott a közelmúltban járművet, de a Jobbik is kötött már megállapodást a céggel – kajánkodik az MFor az Országgyűlés honlapján közzétett szerződések láttán.

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Kovács Attila

Június elején a Fidesz 71 120 000 forintért írt alá bérleti szerződést a kft.-vel, amit párt részéről Kocsis Máté frakcióvezető írt alá. Idén júniustól jövő szeptemberig tart a megállapodás hatálya.

Az MSZP áprilisban szerződött ennél szerényebb összegre, 1 481 900 forintos ügyletre, de ez csak két hónapra, májusra és júniusra szólt.

Az Országgyűlés Hivatala szintén a Porschétól választott autót. Ők június végétől jövő januárig terjedő időszakban 8 401 557 forintért szereznek be gépjárműveket. A cég forgalmazza a kormányzati kocsiként használt Skoda Superbeket, de azokat az Audi A6-osokat is, amelyeket Lázár János jobban szeret.