Varnus Xavér: Ha van merszed, állj elő, merd a szemembe mondani!

2017. november 17., 09:14

Szerző:

Varnus Xavér szerint alaptalanul vádolják
Fotó: Facebook/Varnus Xavér

Névtelen telefonáló hívta élő adásban a a múlt héten a Hitrádió egyik műsorvezetőjét, és az orgonaművészre célozva azt állította, a rendszerváltás előtt, mikor ő 15 éves volt, Varnus Xavér, aki akkor már hatalmas hírnévnek örvendett az országban, egy vidéki városban, mint fiatal pályakezdő muzsikussal, együtt koncertezett vele, és a koncert utáni éjszakán, kedélyes beszélgetés közben, több ízben is szexuális ajánlatot tett neki – emlékeztet az Index.

Varnus Xavér most a Facebookon reagált a névtelen vádakra, beazonosítva és megnevezve a telefonálót, Mérei Tamás csellóművészt. Állításait több ponton cáfolta, és arra kérte, álljon ki a nyilvánosság elé, vállalja névvel a vádjait.

Varnus Facebookon azt írta, hogy Kanadában élő magyar disszidens volt, egykori, illegális külföldön maradása okán csakis az ötéves elévülés végén, vagyis 1989 utolsó napjaiban jöhetett először vissza Magyarországra.

Az orgonaművész Facebookon írta le, szerinte mi történt. A poszt itt olvasható.

Az Index megkereste Mérei Tamást is, aki többek között az mondta, Varnus megnyilatkozása jól illik abba a sorba, ami a többi zaklatóra is jellemző, nem is érti, hogy mi a probléma. Tényeket ferdít el, másokat hibáztat ahelyett, hogy mélyen magába nézne.