Varga Mihály ki is mondta: „mi vagyunk a magyar állam”

2018. augusztus 18., 12:26

Szerző:

Díszpolgári címet adományozott Karcag önkormányzata Varga Mihály pénzügyminiszternek a képviselő-testület pénteki ünnepi ülésén. 

A díszpolgári cím átadása előtt méltatták Varga Mihály eddigi életútját, politikai, szakmai pályafutását, a szülővárosához fűződő szoros kötődését. A laudáció szerint Varga Mihály nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplő, aki egyaránt „szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel”.

A díszpolgári címet Dobos László (Fidesz-KDNP) polgármester adta át, a pénzügyminiszter pedig rövid beszédben köszönte meg az elismerést, s mint mondta, „mindannyian jeles elődök utódai vagyunk, mi vagyunk a magyar állam. Az a dolgunk, hogy fenntartsuk, működtessük ezt az államot, és olyan formában adjuk át utódainknak, hogy ők is büszkék tudjanak lenni rá”.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.