Váratlanul és indoklás nélkül lemondták Alföldi Róbert előadását Pécsen, a rendező szerint a zalaegerszegi eset köszönt vissza

2018. április 17., 11:35

Szerző:

Lemondtak egy Alföldi Róbert főszereplésével készült kormánykritikus darabot Pécsett – írja Facebook-oldalán a Szabad Pécs. Nem indokolták, miért marad el a Kodály Központba szervezett budapesti vendégelőadás, de azért sajnos sejthető.

A hivatalos közlés ennyi:

„Tisztelt Közönségünk!

A május 27-i Zsolnay Színház Igenis miniszterelnök úr! előadása elmarad, a jegyeket április 18-tól, szerdától visszaváltjuk. A pénztárakban vásárolt jegyek árát a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában , valamint a Kodály Központban fizetjük vissza.

Az online vásárolt jegyeket a Jegymester Kft visszautalja a saját rendszerén keresztül a vásárlók részére, ezzel további tennivalójuk nincs.

Köszönjük megértésüket!”

Az Átrium Színház sem érti:

„Nem kaptunk indoklást a Zsolnay Színháztól, mi is a facebookon szembesültünk ezzel a kiírással, illetve pénteken tapasztaltuk, hogy a jegyértékesítést leállították, minden értesítés nélkül. Az előadást leegyeztettük, készültünk rá. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Nagyon sajnáljuk. Üdvözlettel: az Átrium csapata.”

A „válságkomédia” két részben a Kultúrbrigád és az Átrium előadása.

Alföldi Róbert finoman szólva sem a kedvence a Fidesznek, legutóbb egy zalaegerszegi estjét mondták le  pártutasításra. A Veiszer Alinda által moderált műsort Zalaszentgróton tartották meg, nem mellesleg teltházzal.

Alföldit a 24.hu érte el telefonon, mint elmondta, egyelőre ő sem semmit nem tud az okokról, de nem nagyon tud mást elképzelni, mint hogy a zalaegerszegi mintába illeszkedik ez is, ami eléggé elszomorítja.

„Borzalmas, de hát mi más oka lehet? Főleg az a gyanús az egészben, hogy postán küldik, és nagy kuss van. Rejtély, hogy miért mondták le„ – mondja Alföldi, aki szerint persze bármilyen technikai akadály felmerülhet, ami miatt elmarad egy színházi előadás, de olyankor ezt nem szokták titkolni, hanem nyíltan közlik a fellépőkkel. Amikor arról kérdezték, hogy megrázzák-e még az ilyen hírek, azt válaszolta:

„Úgy tűnik, megszoktam már.

De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem ez önmagában, hanem, hogy ilyenek történhetnek" – jegyezte meg

A portál Zsolnay Színháznak teret adó Kodály Központot is elérte, ők sem tudtak indoklást adni, csak azt az információt ismételték meg, hogy szerdától lehet a jegyeket visszaváltani. A Zsolnay Színház telefonja foglalt volt. 

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.