Valami baj van, felszedik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tram-train síneit

2019. május 23., 07:55

Szerző:

Fel kell szedni azokat a síneket, amelyeket nemrég lefektettek a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tram-train vonalán - derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. A kereskedelmi televízió a 75 milliárdos projektet kormánybiztosként felügyelő Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter helyieknek küldött  tájékoztatása alapján adott hírt erről.

Az eltávolításra ítélt sínek 40 évesek. Bár az építtető, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azzal indokolta a használatukat, hogy ezen a mellékvonalon be fognak válni, és 25 százaléknyi kiadást takarítanak meg velük, Lázár János azt írta, bizonyságot nyert, hogy a sínek egyszerűen nem elég megbízhatóak. A MÁV Zrt.-től szerezték be őket, elvileg 100 kilométer per órás sebességgel lehetett volna a haladni rajtuk.

A tram-train (villamos-vasút) egy speciális vonattípus, amely a településeken belül villamosként, azon kívül dízelüzemű vonatként közlekedik. A Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő vonal Lázár János régi szívügye.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.