Valaki nagyon nem akarja, hogy akadálymentes legyen a 3-as metró

2018. január 2., 14:30

Szerző:

Január 3-án, vagyis szerdán kezdték volna az ellenzéki pártok gyűjteni az aláírásokat az MSZP-s Horváth Csaba kezdeményezésére a 3-as metró teljes akadálymentesítését célzó népszavazás kiírásához, ám az utolsó pillanatban egy magánszemély megtámadta a Fővárosi Választási Bizottságnak a budapesti népszavazást hitelesítő határozatát – írja a Zoom.

Valaki megtorpedózta a népszavazási kezdeményezést
Fotó: MTI/Jászai Csaba

Horváth Csaba a portálnak azt mondta, a népszavazási kérdést jóváhagyó határozatot december 29-ig volt lehetőség megtámadni, és így is történt: ma kapott tájékoztatást arról, hogy a határidő utolsó napján egy magánszemély megtámadta a határozatot, így az nem emelkedett jogerőre, addig pedig nem kezdhetik el az aláírásgyűjtést. „Most a Kúriára kerül az ügy, ott 30 napjuk van a döntésre” – mondta.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.