Vagy elmész, vagy kicsinállak! – mondta a fideszes polgármesterből lett gyerekverő iskolaigazgató egy tanárnak

2018. április 26., 18:29

Szerző:

Sokan félnek abban az angyalföldi iskolában, ahol a gyermekbántalmazási ügybe keveredett volt fideszes polgármester, Putnoki Zsolt az igazgató. A megkérdezett tanárok azért csak név nélkül mernek nyilatkozni, mert félnek az igazgató bosszújától. Véleményük szerint az igazgatónak fogalma sincs arról, hogy kell vezetni egy iskolát, és a megbeszéléseken nem engedi felszólalni a tanárokat, mert nem „vitatkozik hisztis nőkkel” – írja az Index.

Pár napja derült ki, hogy a volt fideszes polgármester, jelenleg a XIII. kerületi általános iskola igazgatója gyermekbántalmazási ügybe keveredett. A vádak szerint többször megütött egy 13 éves fiút, majd feljelentette őt. Az igazgató a gyereket. Azután hívta a rendőrséget, hogy észrevette, hogy a folyosón a síró gyerek elmesélte a történteket egy tanárnak. Közben a rendőrség nyomozást indított a gyermekbántalmazás ügyében is. A tanárok és szülők állítása szerint nem először fordult elő, hogy gyerekeket bántalmazott Putnoki, akik kivétel nélkül roma származásúak voltak.

Fotó: RTL Klub

A fiú anyja azért nem tett azonnal feljelentést, mert az egyik tanár állítása szerint az intézményvezető megfenyegette, hogy ha beszél a rendőrséggel, a gyerekét azonnal kirúgja, és arról is gondoskodik, hogy elvegyék tőle a fiát. A nő nem volt tisztában a jogaival, félt, hogy elveszik tőle a gyerekét.

A tanárok közül tízen terveznek felmondani. Mióta Putnoki az igazgató, kilenc tanár lépett ki az iskolából. Értekezleteken nem lehet felszólalni, mert Putnoki szerint „ez nem az a fórum”, illetve „hisztis nőkkel nem vitatkozik”.

– Lehet szervezkedni ellenem, de nem érdemes. Nem kell beszélgetni, sem véleményt mondani – mondta Putnoki egy három napos tréningen.

Kinevezését egyetlen érintett sem támogatta, az államtitkár mégis őt nevezte ki az iskola élére. Amikor az egyik tanár rendezni akarta vele elmérgesedő viszonyukat, Putnoki annyit mondott neki, hogy

„Vagy elmész, vagy kicsinállak!”

Az igazgató az egyik tanár szerint azt is nehezményezte, hogy amíg „ő kemény munkával megpuhítja a gyerekeket, vannak kollégák, akik meg jópofiznak velük”.

A helyi cigány önkormányzat vezetője pedig bejelentette, hogy akár tüntetni is készen állnak, ha nem menesztik az intézményvezetőt.