Vágó Gábor bocsánatot kért Gyurcsány Ferenctől, amiért részegnek nevezte

2018. március 19., 20:10

Szerző:

Hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az LMP-s Vágó Gábor bocsánatot kért, amiért a vasárnapi  ellenzéki megbeszélés után részegnek nevezte a két vendéglátóját, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát, a Demokratikus Koalíció elnökét és EP-képviselőjét. Vágó úgy nyilatkozott, azért is követi meg Gyurcsányt, mert ez a további együttműködés záloga.  

Az LMP-s politikus vasárnap a 444 kérdésére úgy nyilatkozott: „Maga a gesztus, hogy meghívtak minket megsüvegelendő. Köszönjük szépen. (…) De ha én részeg vagyok otthon és a barátomat meghívom, az a minimum, hogy a vendégem is megkínálom.” Arra a kérdésre, hogy a részegség hogy jön a képbe, Vágó azt mondta: mind fizikailag, mind átvitt értelmében komolyan lehet venni. Az a nyilatkozatból nem derült ki, hogy Vágó Gyurcsányra vagy Molnárra gondolt-e, de a DK hétfőn jelezte, hogy becsületsértés miatt pert indít az ügyben. Vágó az Egyenes Beszédben most azt mondta, 

„Jólesett volna Gyurcsánnyal inni egy jót, de ezúton is bocsánatot kérek tőle, ha bármikor is szóval, tettel vagy gondolattal megbántottam volna.”

Hozzáfűzte, a szellemi részegségre gondolt. Szerinte egyébként nem is a bocsánatkérés a fontos, hanem az, hogy mindenki tegye félre az önérzetét, és koncentráljon az országban előttünk álló feladatok megoldására. A vasárnapi megjegyzésére azzal adott magyarázatot, hogy felhúzta magát, amiért Szél Bernadett-tet, az LMP társelnökét „ledorongolták” az ellenzéki megbeszélésen a DK és a Jobbik viszonyát firtató kérdései nyomán.