Vádat emeltek három fiatalkorú ellen, akik kiraboltak egy 95 éves férfit

2018. június 13., 11:12

Szerző:

Tavaly augusztusban három fiú felfigyelt a VIII. kerületben a Kálvin téren egy nehezen közlekedő idős férfira. Hazáig követték, majd erőszakkal elvették tőle a nyugdíját. A vádirat szerint két fiatalkorú, egy 15 és 16 éves, illetve egy gyermekkorú fiatal volt az elkövető – írja a honlapján az ügyészség.

Az idős férfi nehezen mozgott és egy bevásárló táskát húzott maga után. A fiatalok megbeszélték, hogy megszerzik a férfi táskáját, ezért követni kezdték őt. A férfi bement egy lakóházba, ahova támadói is utána mentek. A lépcsőházban egyikük felajánlotta az idős embernek, hogy segít vinni a táskát. A férfi elutasította a segítséget, majd felment a második emeletre és ott – mivel nem akarta, hogy a fiatalok megtudják, hogy pontosan melyik lakásban lakik – leült a folyosón.

Fotó: police.hu

A fiatalok leültek mellé, majd az egyikük benyúlt a férfi zakójába, amiért ő kiabálni kezdett, ezért az egyik elkövető, hogy a hangoskodást megakadályozza, belenyúlt az idős férfi szájába és kifeszítette azt. Eközben társai átkutatták a zsebeit, és onnan kivették az aznap felvett nyugdíját tartalmazó borítékot. Mivel a sértett megpróbált ellenállni és kapálózott, lefogták a lábait, majd a bevásárló táskáját is átkutatták, ahonnan némi aprópénzt vettek ki, majd mindhárman elfutottak.

Az idős ember értesítette a rendőröket, akik mindhárom elkövetőt rövid időn belül azonosították és elfogták.

A két fiatalkorút a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, és velük szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Harmadik társukkal szemben a kerületi ügyészség a nyomozást – gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.

rendőrségi közlemény az esetről azt is megírta, hogy a rendőrök a bűncselekmény másnapján visszaadták a férfinak a nyugdíját.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.