Vádat emeltek a szakápoló ellen aki orvosnak adta ki magát

2018. május 15., 11:11

Szerző:

Kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy álorvos ellen - írja a 24.hu.

A férfinak általános szakápolói és járványügyi felügyelői végzettsége volt. Először az orvosoktól megszerzett, kitöltetlen, de aláírt vényeken írt fel gyógyszert „pácienseinek", és saját magának is. Később hamisított mentőápolói végzettséget bemutatva szerzett magának munkát egy Balaton parti szállodában. A sérülteknek orvosként mutatkozott be és orvosi ellátásban is részesítette őket.

A vádlott a mentősök előtt is orvosnak adta ki magát és volt, hogy a beteg EKG vizsgálatát rendelte el, majd ennek elvégzése után a betegnek injekciót akart beadni, de ehhez a páciens már nem járult hozzá. A vádlott ezután az ellátásról ambuláns lapot állított ki, amit doktorként aláírt, majd a nevére „dr” előtaggal készített hamis orvosi körbélyegzővel látott el.

A vádlott egy másfél éves, lázas beteg gyermeket is ellátott, két sérült részére pedig tetanusz injekciót írt fel, amiket maga adott be.

Az ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.