Vádat emeltek a KFC volt biztonsági őre ellen, aki megverte az Index munkatársát

2018. június 21., 10:13

Szerző:

Vádat emeltek a KFC volt biztonsági őre ellen, aki tavaly októberben többször ököllel megütötte az Index munkatársát, Szabó Zoltánt. A 29 éves férfi a VII. kerületi étteremben dolgozott biztonsági őrként. Súlyos testi sértés kísérlete a vád vele szemben – írja az ügyészség.

A vádirat szerint 2017. október 14-én a gyorsétterem egyik vevője, azaz Szabó Zoltán és az étterem egy alkalmazottja szóváltásba keveredett egymással. A sértett a vásárlók könyvét kérte, de azt nem adták ki neki.

A biztonsági őr ekkor megelégelte a szóváltást, megragadta a sértettet a kabátjánál, kirángatta az étterem elé, majd a bejáratnál ököllel megütötte őt az arcán. A sértett kérdőre vonta az őrt, mire ő ezután legalább még kétszer nagy erővel, ököllel arcon ütötte Szabót, aki az ütések hatására háttal neki esett az ajtónak, majd a járdára esett.

Fotó: Facebook

Szabó a bántalmazás miatt „csak” zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán, de a bántalmazás módja és ereje súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt.

Az eset után Szabó Zoltán megegyezett az étteremlánccal, hogy kárpótlásként a KFC félmillió forinttal támogat két olyan szervezetet, amik nehéz sorsú gyerekeken segítenek. 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.