Vádat emeltek a borzalmas kocséri állatkínzás miatt

2018. február 23., 11:06

Szerző:

Állatkínzás miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki visszataszító körülmények között tartotta a kutyáit egy Nagykőrös környéki tanyán – közölte a Nagykőrösi Járási Ügyészség. 

A megrázó esetről mi is beszámoltunk.

A bűnügy vádlottja, egy férfi Nagykőrös környékén, Kocséron megszerzett egy tanyát. 2010-ben elhatározta, hogy jövedelemkiegészítésként kutyákat tenyészt és értékesít itt. A vádlottnak 2017 októberében öt kutyája volt. A kutyákat disznóólakból átalakított, igen szűk helyen tartotta, három kutya tartós sötétségben volt.

Fotó: Ügyészség

A férfi a kutyákat nem oltatta be, élelmezésükről, itatásukról nem gondoskodott, a kenneleket nem takarította. 2017 októberében az arra járók észlelték, hogy a kennelekben étlen-szomjan senyvedő kutyák vannak, ezért bejelentést tettek a Ceglédi Állatmenhelynél.

Az októberi beszámolók szerint a kiérkező állatvédőket és rendőröket förtelmes bűz fogadta. A szervezet alapítója, Soltész Katalin elmondta: a tanya korábbi tulajdonosa, egy 72 éves férfi lánya értesített őket, miután visszament az ötven éve elhagyott tanyájukhoz, hogy megnézze, mi van vele. Akkor szembesült azzal a borzalommal, ami az udvaron volt: vasketrecekben kutyákat tartottak bezárva, és állati csontvázakkal volt tele az udvar.