Az Uzsoki Utcai Kórház főnővére Bódi Guszti élő Facebook-adása alatt jelentette be, hogy koronavírusos, pedig kollégáinak nem szólt

2020. április 4., 09:39

Szerző:

Bódi Guszti mulatós zenész és családja élő adásban jelentkezett be szerda este a Facebookon, egy tíz és fél perces élőt csináltak, amely részeként egy percig tapsolnak az egészségügyi dolgozók kitartó munkája elismeréseként - írta az Index. A főnővér pedig azt írta a közvetítés alá:

„Nagyon köszönöm. Ápolónő vagyok, aki már elkapta a vírust.”

Mire Bódi Guszti is válaszolt neki: "Isten melletted van, meggyógyulsz!" A kommentet péntekre már eltávolították.

A hírportál kórházban dolgozó forrása elmondta, a főnővér osztályának dolgozói ebből a rövid hozzászólásból értesültek arról, hogy kollégájuk tesztje pozitív lett, aki erről hivatalosan – a hozzászólása előtt – egyiküknek sem szólt.

Miután kiderült, hogy a főnővér koronavírusos, az osztály dolgozói egyből szóltak az osztályvezetőnek, hogy jelezze a dolgot a kórház vezetősége felé, majd többen magánúton csináltattak tesztet. De ugyanúgy bejár mindenki dolgozni. 

A hírportál érdeklődésére az Uzsoki vezetősége nem árult el semmit, de az érintett osztály dolgozói ezután kaptak egy köremailt, amiben szintén Ficzere Andrea főigazgató azt írja, az Index megkereste őket a kérdésekkel, majd nekik már elismeri, hogy igaz a hír. Ezután leírja, hogy ő maga is nagyon megdöbbent, "felelőtlennek" és "nem profi hozzáállásnak" jellemezte mindezt, mert ennek komoly következményei lehetnek a kollégáira és a betegekre is.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.