Uniós támogatást vett fel ingyen dolgoztatott diákok után egy fideszes polgármester

2017. november 29., 10:47

Szerző:

29 millió forintos uniós támogatást kapott „gyakornoki programjára” Szilhalom fideszes polgármestere, Bóta József, aki éttermében fizetés nélkül dolgoztatta ingyen a Szent Lőrinc Vendéglátó- és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait. Bóta amúgy polgármestersége előtt ennek az iskolának volt az igazgatója.

Ingyen dolgoztatta éttermében a diákokat a polgármester (képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

De korántsem ez az egyetlen visszásság az ügyben. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis Bótát az Egri Törvényszék Cégbírósága eltiltotta a cégvezetéstől. Ez azonban nem volt akadálya annak, hogy 29 millió forintot kapjon az Európai Unió Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programjának forrásaiból, hivatalosan az ingyen dolgoztatott gyakornokok foglalkoztatására.

Az iskola tanulóit nemcsak éttermében, hanem a cége által szervezett rendezvényeken is dolgoztatta a polgármester.

A napilap megpróbálta megszólaltatni Bótát, aki viszont azzal utasította el a kérdést, hogy „ne foglalkozzanak velem! Hagyjuk már abba, jó? Nem vagyok hajlandó semmit mondani.” Majd a miheztartás végett még közölte, hogy „most már elég volt ebből a jobbikos disznóságból”.

Az iskola diákjai azt nem vitatják, hogy színvonalas képzést kaptak Bóta éttermeiben. De azt már nehezményezték, hogy nem ritkán teljes munkanapokat kellett ledolgozniuk,

fizetés helyett viszont csak némi ételmaradékot kaptak.

Pedig még felszolgálniuk is kellett, amiből azért következik, hogy Bóta vendéglátóhelyei lényegesen olcsóbban működhettek az ingyenmunkának hála.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.