Újraszámoltatja szavazatait Szél Bernadett

2018. április 10., 09:07

Szerző:

Szél Bernadett, az LMP társelnöke újraszámoltatja szavazatait. Elmondása szerint kiátkozták azért, amiért a teljes koordinációt szorgalmazta – mondta a Hír Tv műsorában.

– Nem demokráciában politizálunk, ez a választójogi rendszer, amelyet felépítette, hatalmas erőt feltételez az egyik oldalon és egy másikat a másikon. Ezért kellett volna a teljes koordináció, engem azért kiátkoztak, hogy azt mertem mondani, a balos és a jobbos üljön egy asztalhoz – mondta Szél. Az ellenzék mindenesetre a Jobbik nélkül is megakadályozhatta volna a Fidesz kétharmadát, csak Budapesten legalább négy egyéni mandátumot nyert volna ellenzéki, haz az LMP jelöltje visszalép.

A politikus szerint volt olyan körzet, ahol az ellenzéki jelölt visszaléptetése ellenére sem az ellenzék nyert. Egyelőre nem tudja megmondani, hogy támogatja-e az LMP az Országgyűlés bojkottját.

 

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.