Újra rendez Marton László Veszprémben

2018. május 8., 14:17

Szerző:

A kozonseg.hu oldalán olvasható, hogy öt nagyszínházi bemutatóra készül a jövő évadban a Veszprémi Petőfi Színház - legalábbis ezt jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója. Eszerint Szilágyi Tibor, Rátóti Zoltán és Anger Zsolt mellett Marton László is rendezni fog. A szexuális zaklatási botrányba keveredett Marton a 2019. február 8-án debütáló

Moliére Tartuffe című komédiáját rendezi.

Marton Lászlót először Sárosdi Lilla vádolta meg zaklatással, később több nő is csatlakozott a színészhez. Vallomásiakból kiderül, hogy a Vígszínház főrendezője fél évszázadon át, a hatvanas évektől 2015-ig élt vissza a színház világban élvezett hatalmával, és vadászott jellemzően fiatal, naiv lányokra, hogy és szexuális aktusokra kényszerítse őket. Marton László előbb mindent tagadott, majd nem sokkal később bocsánatot kért és lemondott a Vígszínház főrendezői posztjáról.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.