Újra itt a City újság, amelynek egyetlen lapszáma öt cikkben ünnepli Hollik Istvánt

2018. március 6., 18:12

Szerző:

Budapest 1. választókerületében a postaládákba bedobálnak egy ingyenes újságot (City – Az I., Vi., VIII., IX. kerületiek lapja), ami teljesen egyértelműen a Fidesz-KDNP jelöltje, Hollik István mellett kampányol, miközben a legesélyesebb ellenzéki jelöltnek, Juhász Péter Együtt-elnöknek a gyermekelhelyezési ügye körüli politikai botrányról ír.

Fotó: 444/Herczeg Márk

444 szerint a lap a bulvárhírek között nem kevesebb, mint öt cikkben dicsőíti Hollik Istvánt, aki egyébként országos listáról került be, és egyelőre nem képviseli a belvárosiakat, csak jelölt, mégis ő beszél a fejlesztésekről.

Noha a vonatkozó jogszabály szerint a sajtótermékeken is fel kell tüntetni a szerkesztésre és a kiadásra vonatkozó legfontosabb adatokat, ebben a lapban mindez homályban marad.

Egy azonban biztos: a City nevű lapot 2014-ben az Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület (1053, Bp., Cukor u. 5.) jegyezte, a Fidesz belvárosi irodájába (1053, Bp., Cukor u 5.) bejegyzett szerkesztőség akkor Rogán Antal mellett kampányolt közpénzből. A lap felelős kiadója Orbánné Galambos Ildikó az önkormányzat jegyzői titkárságának bizottsági ügyintézőjeként dolgozik.

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.