Újabb rádiót vett Andy Vajna

2018. május 15., 14:57

Szerző:

Újabb vidéki rádiót vett Andy Vajna, ezúttal a Sirius Rádiót működtetőt Félegyházi Hírlap Kft.-t szerezte meg, ami Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán fogható – írja a 24.hu

A tulajdonosváltás öt nappal az április országgyűlési választások előtt történt, de a cégbíróság csak április 27-én jegyezte be. A Médiatanács ma hagyta jóvá az adásvételt.

Fotó: MTI / Beliczay László

A portál emlékeztet arra, hogy a két rádiós frekvencián már február óta a Rádió 1 műsora, Vajna másik rádiójának adása szólt. Ezen az adón már azelőtt reklámozták a Vajna hálózatával való összekapcsolódást, hogy azt a Médiatanács engedélyezte volna, és hogy a hatósági szerződést módosíthatták volna. Feltételezhető tehát, hogy a kormánybiztos már napokkal azelőtt tudott a tanács döntéséről, hogy napirendre került volna a kérdés. 

Andy Vajna a tulajdonosa egyúttal az év végére 15 tévécsatornát működtető TV2 Média Csoportnak is, továbbá a Bors című bulvárnapilapnak, a Délmagyarország és a Kisalföld című regionális újságok kiadójának és a Lapcom Zrt.-nek. Több mint 30 rádiófrekvenciája van már, ahol a tulajdonában lévő Rádió 1 hálózat műsorai foghatók.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.